2 Feb

Protokoller og Web

Tegn et kort eller et rutediagram om, hvordan du forstår forbindelsen eller rollerne mellem HTTP, FTP, IP, domæner på øverste niveau, domæner, HTML og DNS. Diskuter med medstuderende.

I sidste uge oprettede vi en index.html-fil, der kan åbnes via browseren. Skift filtilladelsen til denne fil til 700 og forsøg at få adgang til den via browseren. Hvad der sker? Hvorfor? Diskuter med medstuderende.

Forsøger at få adgang til index.html fil fejlmeddelelse 403 vises. Det angiver, at den side, jeg forsøger at få adgang til på serveren, er begrænset til, at en gæst kan læse, skrive eller udføre. Kun ejeren / administratøren kan læse, skrive, udføre. Under omstændighederne angiver filtilladelsesnummeret, som er “700”, “nul (00)” adgang for besøgende og fuld (læs, skriv, udfør) adgang (7) til administratoren.

Når du klikker på et link på din hjemmeside, rapporterer browseren en “404 Ikke fundet“. Hvilket problem kan det medføre, og hvordan kan du løse det? Er dette problem på klient eller server side? Diskuter med medstuderende.
Den ønskede fil findes ikke, da klienten forsøger at nå en fil, der ikke findes i http-anmodningen. Problemet opstår på klientsiden.

Dit websted returnerer en “403 Forbidden” side, når besøgende forsøger at få adgang til det. Hvad kan forårsage dette, og hvordan kan du løse det? Er dette problem på klient eller server side?

Diskuter med medstuderende.

Dette problem forårsager begrænset adgang for de besøgende, hvilket betyder, at filtilladelsen ikke tillader nogen læsning, skrivning eller udførelse af handlinger for de besøgende. Problemet opstår på klientsiden. Problemet kan løses af ejeren af ​​filen, når du ændrer filtilladelsesnummeret.